Acronis Nedir?
Acronis yerel dosyalar dışında mobil cihazlar ve bulut depolama hesaplarına yedekleme olanağı sağlıyor.
Detaylı İnceleOldukça yüksek sayıda sunucuyu bünyesinde barından ve büyük olan veri havuzları bulunan Microsoft Azure birçok bilişim problemlerine önemli çözümlerin üretilmesine yardımcı olmaktadır.
Microsoft Azure Nedir?
Microsoft Azure hakkında bilgi verebilmek açısından öncelikli olarak bulut bilişim sistemlerini ve sistemlerin kullanılmakta olduğu platformları incelemekte yarar vardır. Bu tarz platformların incelenmesi için işletmelere hangi anlamda yarar sağladığını anlamak için oldukça önemli bir unsurdur. İnternet hizmetlerinin ve yazılımların kaliteli ve problem olmadan yönetilmesi için bulut bilişim olarak adlandırılır.
Bulut bilişimi, makine öğrenimi, verilerin analiz edilmesi, yedekleme, uygulama geliştirme, depolama, test etme ve internet hizmetleri içinde sunulabilmesi gibi birçok amaç için kullanılabilir. Veri merkezlerinde olan servis sağlayıcılarının ya da özel ağların orta ya da küçük ölçekli firmalarca satın alınması oldukça riskli olabilmektedir. İşletmeler için oldukça pahalı olan bulut hizmetlerini kolay hale getiren Azure birçok kullanıcıya oldukça fazla avantaj sunmaktadır.
Oldukça yüksek sayıda sunucuyu bünyesinde barından ve büyük olan veri havuzları bulunan Microsoft Azure birçok bilişim problemlerine önemli çözümlerin üretilmesine yardımcı olmaktadır. Microsoft Azure Microsoft tarafından sunulan bulut bilişim hizmetleri ve bulut hizmetlerinde olan kaynakları kullanıp, firmaların hedeflerine yönelik yönetim sağalmaları için oldukça fonksiyonel olan bilişim platformudur.
Microsoft Azure Firmalar İçin Neden Önemlidir?
İşletmelerinizin büyümesini sağlayan Microsoft Azure sektördeki rakibi AWS hizmetlerinden çok daha sonra piyasaya girmiştir. Piyasaya sonradan girip günümüzde 140 ülkede 50’den fazla veri ve çözümler merkezleriyle kullanıcılarına hizmet veren Microsoft Azure birçok bölgede saklı olarak tuttuğu oldukça devasa veri merkezlerine sahiptir.
Uygulamalarınızın problem olmadan yönetilmesini sağlarken, doğru ve pratik bir biçimde dağıtım alanı oluşturmanızı sağlayan bu sistemeler, dört farklı şekilde bulut işletim modeli sunar. Azure tarafından sunulan hizmetler temel olarak IaaS, PaaS, SaaS ve sunucusu olmayan model olarak sıralanmaktadır. Firmalar, IaaS yani hizmet altyapı yaklaşımlarından ötürü bu hizmetlerin bilgi ve ağ gereksinimlerini yönetmesine izin vermektedir.
PaaS- platform hizmeti firmaların hali hazırdaki ağlarına bu hizmetlerle çeşitli bulut özellikleri eklemesini sağlar. Microsoft Azure tarafından sunulan IaaS ve PaaS hizmetleri kombinasyonu işletmelerin yazılım altyapıları içinde dış kaynak kullanımlara imkân sunar. Outsourcing olarak nitelendirilen bu özellikler sayesinde firmalar çekirdek yeteneklerini geliştirip sektörde hızlı bir şekilde ilerleyebilirler.
Azure sayesinde sunulan bu hizmetler firmaların basit bir biçimde internet ya da mobil ortamlar için uygulama geliştirmelerini sağlamaktadır. Oldukça fazla sayıda veri tabanı sağlayan bu sistem, birçok dili destekleyip kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Microsoft birçok işletim sistemini desteklemektedir. Böylece bütün sistemler üzerinde bulut özelliğiyle çalışan bu bilişim sitemleri temel olarak hizmetleri üç farklı şekilde sunmaktadır.
Public Cloud
Bulut hizmetlerini kolay bir şekilde bulut kaynakların diğer kurumlarla paylaşılması olarak tanımlanabilmektedir. Günümüzde en popüler bulut bilişim hizmeti olarak bilinen bu sistem kiracı mantığı ile çalışmaktadır. Farklı kurumların kiraladığı alanlarda, donanım, kurulumları, ağ yazılımları, güvenlik gibi konularda kuşkulanmadan düşük fiyatlarla hizmet alabilmektedirler. Bütün gereksinimler hazır hizmetlerin sayesinde firmalarınıza tanımlanmaktadır.
Private Cloud
Yani özel bulut hizmetlerinin orijinal adı Private Cloud Hizmetleridir. Sadece bir müşteri için ayrılan işlem kaynakları kümesinden meydana gelir. Azure bulut hizmetleri bu konuyla alakalı iki farklı alternatif sunar ve işlerini kolaylaştırır. İlk alternatif donanımların sizlerin kurumunuzda barınmasıdır. Diğer seçenek Azure platformu içinde barınan özel donanımlardan ihtiyacınız kadar yararlanmaktır.
Hybrid Cloud
Azure bulut sistemleri, firmaların özel ve genel bulut sistemleri avantajlarından faydalanması için Hybrid alternatifini sizlere sunmaktadır. Müşterilerin özel ve genel bulutlar altında dağıtması ve kullanması gereken kaynak miktarlarına karar vermesini kolay bir hale getiren Azure, doğru kurumsal kaynak planını yapabilme açısından şirket stratejilerinin gelişmesini sağlamak için esnek karma bir alternatif sunmaktadır.
Microsoft Azure Avantajları Nelerdir?
Microsoft Azure hizmetlerinin en büyük avantajlarından biri firmaların bulut tabanlı olan iş yükünün daha kaliteli ve proaktif bir biçimde karşılanması için gereksinim duyulan donanımların satın alınması, bakım, onarım ve kurulumu gibi zaman harcanan ve maliyet oluşturan inisiyatiflerin azaltılmasını ve kaldırılmasını sağlamaktadır. Bu sistemlere firmalarınızın geçişi, bilişim teknoloji ekiplerini tasarlama, optimize edip, tehdit analiz, güvenlik uygulamaları bakımından avantaj sağlamaktadır.
Azure mobil platformlar için uygulama geliştir IoT cihazlarını sıfırdan tasarlanmak isteyen kişiler için farklı özellikleri sunmaktadır. Şirketiniz için çevrimiçi depolama, veri tabanı kaynaklarına ulaşmak amacıyla birçok hizmet ve ürün Azure bünyesinde yer almaktadır. Asıl hedefi yapılandırılmış ya da yapılandırılmayan yüksek seviyede veriyi depolamak olarak görülebilir.
Bulut sistemli olan bilgi işlem yazılımları yerleşik yük dengeleme ve sanal donanım yükseltmesi yapabilen Azure, firma içi sunucu yapılandırması sayesinde oldukça zor elde edebileceğiniz avantajları sizlere sunmaktadır. Ağ düzeyinde sanal cihazları kilitleyen erişim açısından belli başlı isteklerin onaylanması gereken durumlarda trafik engelleyici eklentilere sahiptir. RBAC ve IAM olarak nitelendirilen eklentiler güvenlik duvarı ve erişim yönetimi ayrıcalığı sunar.
Acronis yerel dosyalar dışında mobil cihazlar ve bulut depolama hesaplarına yedekleme olanağı sağlıyor.
Detaylı İnceleIATA, Uluslararası hava yolu taşımacılığı birliğinin (International Air Transport Association) kısaltılmış halidir. Yalnızca havayolu şirketlerinin üye olabileceği global ticari ku ...
Detaylı İnceleInstagramda Kolay Satış Yapmak Mümkün mü? instagram Üzerinden Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekli midir? E-Ticaret Sitenize Yönlendirici ve Teşvik Edici Çalışmalar Yapın!
Detaylı İnceleGoogle’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin yetkilerini Sundar Pichai’ye devretti. Bu haber dünyayı sallarken, Bütün gözler Google sahibi olarak anılan Hintli iş adamına çevrild ...
Detaylı İnceleBayi Hosting sayesinde küçük kendinize küçük bir girişim kurabilirsiniz. Ayrıca hosting satışı yaparak hosting pazarlaması konusunda kendinizi geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz ...
Detaylı İnceleIDE ‘’Integrated Development Environment’’ cümlesinin kısaltmasıdır. IDE yazılımcıların kolayca uygulama yapabilmesi ve geliştirmesi için kullandıkları yazılımlardır.
Detaylı İnceleGoogle sıra bulucu internet siteleri en kolay ifade biçimiyle internet üzerinde otomatik yazılımlarla araştırma yapıp sizlerin hangi sırada göründüğünüzü sağlarlar.
Detaylı İnceleOrta ve küçük bütçelere sahip olan girişimcilerin hızlı bir biçimde girebilecekleri e-ticaret platformları perakende sektörü içerisinde fiziksel ürünlerin satışlarını yapmaktır.
Detaylı İnceleKlavye kısa yolları işletim sistemi fark etmeksizin cihazlarınızda etkili olabilmeniz için oldukça gereklidir.
Detaylı İnceleKPI yani Key Performance Indicators (anahtar ve temel performans göstergesi) sözcüklerinin kısaltılmış halidir.
Detaylı İncele