Acronis Nedir?

Acronis yerel dosyalar dışında mobil cihazlar ve bulut depolama hesaplarına yedekleme olanağı sağlıyor.

Acronis Nedir?

Acronis sanal, fiziksel bulut ve sanal ortamlar için yedekleme yazılımları, depolama yönetimi, güvenli dosya paylaşımı ve sistem dağıtımını içeren ürün ve hizmetler sunmaktadır. Bunlardan en popüler olan ise sadece bir üründe yedekleme ve anti-virüs özelliği arayanların işine yarayacak olan Acronis True Image. Acronis True Image, yedekleme yapılandırma ve bunların birçok konumda depolanmasının ve dosyaların kolayca geri yüklemenin en etkili yollarından biridir. Siber tehditlere, günümüzde eklenen 350 bin adet yeni kötü niyetli yazılım çeşidinin olduğu bilinmektedir. Bu yüzden Acronis yapay zekâyla geliştirilen kötü niyetli yazılımlardan koruma teknolojisi beğenisi topluyor.

Kötü niyetli yazılımlarda siber koruma ve yedekleme yazılımlarını bir arada sunuyor. Ayrıca veriler, uygulamalar ve sistemlerin her zaman erişime açık olma hedefi bulunuyor.

Acronisin Avantajları Nelerdir?

Acronis True Image verilerin güncel olan tehditlere karşı korunması için yedeklemeleri; gelişmiş olan güvenlik özellikleriyle birleştiren yaygın kullanılan bir yedekleme yazılımıdır. Dosyaları yedeklemek, tam disk görüntüleri yapılandırmak, yedeklerden dosya paylaşmak, büyük sosyal medya dosyalarını kopyalamak ve uçtan uca şifreleme çalışmalarını düzgün bir biçimde yapılandırmak gibi bir yedekleme programında istenen bütün özellikleri sizlere sunuyor. En büyük avantajlarından biri de kolay kullanım sunmasıdır. Kurum ve yükleme işlemlerini hızlı ve kolayca sunan bu yazılımın diğer avantajları şu şekildedir;

  • Gerçek zamanlı koruma sağlar. Kötü amaçlı hareketleri gerçek zamanlı biçimde tespit eder ve durdurabilmek için etkileşimde olduğunuz bütün dosyaları kontrol edip daha önce görülmemiş olanlar dâhil bütün tehditleri önler.
  • Web filtreleme sağlar. Kötü niyetli yazılım ve fidye yazılımlarını enjekte etmek, sahte haber, dolandırıcılık ve kimlik avı tehditlerini barındırabilmek adına tasarlanmış internet sitelerini filtreleyip kötü niyetli URL’leri otomatik bir biçimde engellemektedir.
  • Video konferans koruması sağlar. Acronis video konferans uygulamalarının risk oluşturmalarını önleyecek biçimde tasarlandı. Pandemi döneminde kullanımı artan video konferans uygulamalarına kötü niyetli yazılım yerleştirme saldırılarını durdurması ve internet korsanlarının cihazlarınızda bu araçları kullanmayı önler.
  • Kullanım kolaylığı sağlar. Acronisin en önemli ve güçlü yönlerinden biri yedeklemelere dair birçok özelleştirme alternatifi sunmasına rağmen oldukça kolay bir kullanıma sahip olmasıdır. Verilerini koruma altına almak isteyen PC kullanıcıları ve her şeyi detaylı bir biçimde kontrol altına almak isteyen kullanıcılar için bu yazılım eşit kolaylıktadır. Bu özellik yazılım ortamında pek fazla rastlanmayan özelliklerden biridir.
  • Acronis kullanıcı dostu olan bir kontrol paneline sahiptir. Bu panel sayesinde taramaları oldukça hızlı bir biçimde çalıştırabilir ve dışlama listelerini ve karantinaya alınmış olan öğeleri kolayca yönetebilmenizi ve kontrol ettiğiniz dosyaların ve durdurulan taramaların durumunun grafiksel biçimde özetlenebilir şekilde tasarlanmıştır.
  • Ev kullanıcıları için yedekleme sistemi kurmak korkutabilir. Fakat Acronis bu durumu kolay bir hale getirir ve yedeklemelerin nasıl yapılacağını adım adım ilerlemenizi sağlayacak bir etkileşim çözümü sunmaktadır. Ayrıca aklınıza takılan bütün sorulara yer veren kapsamlı bir online veritabanına sahiptir. Bunun dışında çevrimiçi olmadığınız durumlarda dâhili kılavuzdan yararlanma imkânı sunar.
  • Bu hizmetlerinizden ötürü yaptırmış olduğunuz web tasarım çalışmaları profesyonel bir görüntüye sahip olacak
  • İmza analizi işleviyle Acronis’in Anti-virüs savunma sistemleri beş dakika da bir tehdit veritabanıyla alakalı güncellemeleri kontrol etmektedir.
  • CPU yük dengeleme özelliğiyle diğer tüm uygulamalara öncelik verir ve anti-virüs taramaları esnasında PC’nizin CPU’sunun yüklenmesini engeller.
  • Ayrıca süre zarfında koruma işlevlerini askıya almaktadır. Herhangi bir program ya da sonraki yeniden başlatmada devam edecek biçimde ayarlama yapmanızı sağlar.
  • Acronis ayrıca onaylı programların kesintisiz bir biçimde çalışmasına olanak tanıyan dışlama listelerini kontrol eder ve diğer yandan olası tehditleri izole eder.
  • Windows yerleşik korumayla entegrasyon sağlayan Acronis Windows yönergeleri sayesinde diğer tüm güvenlik çözümleriyle uyumluluğu garanti eder.
  • Herhangi bir yedeklemenin replikasyonları sekteye uğradığında replikasyon süreci kesinti noktasından başlayıp verilerin kopyalanmasını sağlayıp zaman ve bulut depolama alanı kazandırmış olur.
  • Tibx arşiv bağlanması, taşınması, yeniden adlandırılması, .vhd biçimine dönüştürülmesi ve hızlı yedekleme doğrulaması gibi birçok özelliğe sahiptir.

Acronis Nasıl Kullanılır?

Acronis ile verilerinizi PC’ye herhangi bir Acronis bulut hesabına, ağ cihazınıza ya da FTP sitesine yedekleyebilir ya da daha çok cihazınıza ya da bir FTP sitesine yedekleyip daha çok güvenlik için yedeklemeyi şifreleyebilirsiniz. Ayrıca dosyalarınızın üzerinde değişiklik yapılmadığından emin olabilmek için Blockhain teknolojisiyle noter tasdiki yaptırabilirsiniz. Yapılandırma ve kullanımı oldukça kolay olan Acronis’in gelişmiş ve Premium aboneliği gerçek zamanlı ve isteğe bağlı anti-virüs koruması sağlar.

İlgili Bloglar

Türsaba Nasıl Üye Olunur?
Türsaba Nasıl Üye Olunur?

Türsab'a Nasıl Üye Olunur?

Detaylı İncele
IATA Nedir? IATA Başvurusu Nasıl Yapılır? Üyelik Şartları?
IATA Nedir? IATA Başvurusu Nasıl Yapılır? Üyelik Şartları?

IATA, Uluslararası hava yolu taşımacılığı birliğinin (International Air Transport Association) kısaltılmış halidir. Yalnızca havayolu şirketlerinin üye olabileceği global ticari ku ...

Detaylı İncele
Instagram Üzerinden Satış Yapmak için Gerekenler ve Öneriler
Instagram Üzerinden Satış Yapmak için Gerekenler ve Öneriler

Instagramda Kolay Satış Yapmak Mümkün mü? instagram Üzerinden Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekli midir? E-Ticaret Sitenize Yönlendirici ve Teşvik Edici Çalışmalar Yapın!

Detaylı İncele
Google’ın Yeni Sahibi Kimdir?
Google’ın Yeni Sahibi Kimdir?

Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin yetkilerini Sundar Pichai’ye devretti. Bu haber dünyayı sallarken, Bütün gözler Google sahibi olarak anılan Hintli iş adamına çevrild ...

Detaylı İncele
Microsoft Azure Nedir?
Microsoft Azure Nedir?

Oldukça yüksek sayıda sunucuyu bünyesinde barından ve büyük olan veri havuzları bulunan Microsoft Azure birçok bilişim problemlerine önemli çözümlerin üretilmesine yardımcı olmakta ...

Detaylı İncele
Bayi Hosting Nedir?
Bayi Hosting Nedir?

Bayi Hosting sayesinde küçük kendinize küçük bir girişim kurabilirsiniz. Ayrıca hosting satışı yaparak hosting pazarlaması konusunda kendinizi geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz ...

Detaylı İncele
IDE Nedir? En İyi IDE Editörleri
IDE Nedir? En İyi IDE Editörleri

IDE ‘’Integrated Development Environment’’ cümlesinin kısaltmasıdır. IDE yazılımcıların kolayca uygulama yapabilmesi ve geliştirmesi için kullandıkları yazılımlardır.

Detaylı İncele
Internet Siteleri İçin Sıra Bulucu
Internet Siteleri İçin Sıra Bulucu

Google sıra bulucu internet siteleri en kolay ifade biçimiyle internet üzerinde otomatik yazılımlarla araştırma yapıp sizlerin hangi sırada göründüğünüzü sağlarlar.

Detaylı İncele
İnternetten Satış Yapmak Hakkında Her Şey
İnternetten Satış Yapmak Hakkında Her Şey

Orta ve küçük bütçelere sahip olan girişimcilerin hızlı bir biçimde girebilecekleri e-ticaret platformları perakende sektörü içerisinde fiziksel ürünlerin satışlarını yapmaktır.

Detaylı İncele
Klavye Kısa Yolları- Windows ve MAC OS X Klavye
Klavye Kısa Yolları- Windows ve MAC OS X Klavye

Klavye kısa yolları işletim sistemi fark etmeksizin cihazlarınızda etkili olabilmeniz için oldukça gereklidir.

Detaylı İncele
KPI Key Performance Indicators Nedir?
KPI Key Performance Indicators Nedir?

KPI yani Key Performance Indicators (anahtar ve temel performans göstergesi) sözcüklerinin kısaltılmış halidir.

Detaylı İncele